Starte din Baby på faste stoffer – hvad er de rigtige fødevarer

Hvis dit barn er klar til at starte på fast føde, kan du måske en smule forvirret, hvilke fødevarer er bedst. Der er en bred vifte af fødevarer, der kan være god starter fødevarer. Her er nogle ideer til at hjælpe dig med at komme i gang.

Ris, blandet korn eller havre korn

Dette er den typiske baby korn, som du blander med formel eller bryst mælk. Dette er en god starter mad, fordi det er let tolereres, og du kan gøre det så tynd som du har lyst til de første måltider. Start med bare om en spiseskefuld kornart.

Gul grøntsager

Mild gule grøntsager som squash, gulerødder og søde kartofler er gode startere, også. De er let på maven og babyer elsker normalt smagen.

Yoghurt

Mange babyer elsker almindeligt, usødet yoghurt, og det er en meget sund første mad. Hvis din baby kan ikke lide det, prøv yoghurt med frugt på bunden, men check etiketter og køber yoghurt med lavt sukkerindhold. Meget ofte vil købmand mærke være lavere i sukker end de nationale mærker.

Milde frugter

Æblemos, bananer, ferskner og pærer er alle gode valg, og babyer elsker dem.

Disse er nogle af de bedste fødevarer til at tilbyde først. Mange børnelæger anbefaler tilbyder grøntsager, korn og usødet yoghurt første og tilføje frugter og sødet yoghurt lidt senere. Dette er baseret på teorien om, at gemme sødere fødevarer til senere modvirker udviklingen af en sød tand.

Være sikker på at du indføre kun én ny mad ad gangen, og vente en uge før at indføre noget nyt. Dette vil lade dig bestemme, om der er en fødevare, at dit barn er allergisk over for eller tåler ikke godt. Når du har indført de ovennævnte fødevarer med held, kan du tilføje andre grøntsager, som grønne bønner og ærter og kød. Det er normalt anbefales, at du venter indtil din baby er ældre at indføre spinat og broccoli.

Pas på forsøger at nærme de første par solide måltider, når din baby er virkelig sulten – han er tilbøjelige til at gøre oprør. Giv ham lidt modermælk eller formel, og han er tilbøjelige til at være meget mere tålmodig med processen. Forvent ikke meget de første par fodringer. Din baby vil bære mere end han vil spise for nogle gang. Men det vil få det bedre- og disse første par måltider er mere om at lære færdigheden end faktiske ernæring, alligevel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.